0400 180 492Metsäkuljetus Heino & Uusitalo Oy

Yrityksemme historia

Yrityksemme tarina alkoi Anno Domino 1981, jolloin Uudentalon Heimolle ja Heinon Pasille tarjoutui mahdollisuus ostaa käytetty ajokone. Kauppaan sisältyi myös puunajosopimus Rauma-Repolan kanssa. Kyseinen kone oli tyypiltään Lokomo 928 - ISO ja punainen.

Ensimmäiset kolme vuotta sujuivat urakointia opetellessa ja puuta ajaessa. Pääosin työskentelimme Teitin moton perässä, joka oli iso Ösa-merkkinen häntämoto. Työmaat olivat läntisellä Uudellamaalla ja Turunmaan saaristossa.

Kesäisin ajokoneeseen asetettiin sivukaatokippi kuormatilaan. Saaristossa kuomat niputettiin ketjuilla ja vaijereilla, kipattiin veteen ja nipuista rakennettiin lauttoja, jotka hinaajat vetivät. Määränpäänä pääosin Rauma. Työmaita oli saaristossa yllinkyllin, mutta talvella korjuumäärät olivat ajoittain melko pieniä.

Vuonna 1985 hankimme ensimmäisen motomme, joka oli kouraprosessori Lokomo 919/750 Finkon kouralla. Korjuu vaati metsurin tekemään puiden kaatotyön ja mieluimmin etukäteen pystymitatun leimikon. Leimikoiden korjuu sujui yhdellä koneella, jota ajettiin kahdessa vuorossa.

1990-luvulla siirryimme harvesteriaikaan. Ensimmäinen hakkuukoneemme oli sekin Lokomo, tyypiltään 990/762. Iso muutos oli myöskin ajokoneen hankinta vuonna 1997. Tämä vaati ensimmäisen työntekijän palkkaamisen. Koneellista puunkorjuuta käytettiin tukin hakkuussa päätehakkuuleimikoissa. Kehitys kulki kuitenkin nopeasti eteenpäin ja aloimmekin opetella harvennusmetsien korjuuta hankkimalla tähän sopivaa kalustoa. Menetelmät ja vaatimukset kasvoivat reipasta tahtia. Mukaan tulivat mm. kuutioivat mittalaiteet, tiedonsiirrot, pölkkyjen värimerkkaus ja kuljettajien tekemä korjattavien puiden valinta.

Uudella vuosituhannella yksi merkittävimmistä askeleista oli siirtyminen alueurakointiin. Toimitusmäärät ja vastuu kasvoivat huomattavasti. Tuolloin saimme allekirjoitettua sopimuksen UPM-Kymmenen kanssa, joka on tänä päivänä suurimpia asiakkaitamme. Paikallisten metsänhoitoyhdistysten kanssa olemme aina tehneet yhteistyötä puunkorjuussa. Vaikka asiakkaamme ovatkin metsäteollisuusyrityksiä, niin ylivoimaisesti suurin korjuumäärä tulee yksityisten metsänomistajien leimikoista. Korjuussa on usein mukana toisia urakoitsijoita yhteistyökumppaneina.

Tästä kaikki alkoi
Ensimmäinen, vuonna 1981 käytettynä ostettu koneemme, LOKOMO 928
Saaripuun korjuuta ja uittoa
Nauvo 1982
Ensimmäinen motomme
Vuonna 1985 uutena hankkimamme kouraprosessori, Lokomo 919/750 Finkon kouralla
Matkalla saarityömaalle
Kesä 1987
Heinoa ja Uusitaloa hymyilyttää
Onhan taustalla juuri hankittu Timberjack 1270B -moto
Keväällä 2005
Koneena Timberjack 1110D
Tässä eletään vuotta 2009
Kone on John Deere 1010D
Puunkorjuussa Rauman satamassa
Vuosi on 2012

Yrityksemme nyt

Tällä hetkellä korjaamme puuta neljällä omalla korjuuketjulla. Kalusto on mitoitettu keveistä ensiharvennuskoneista yleiskoneisiin ja järeämpään päätehakkuukalustoon.

Energiapuuta korjaamme joukkokäsittelynä nuoren metsän kunnostuskohteista, päätehakkuilta hakkuutähdettä ja nostamme myös kantoja. Kuljetuskalustonamme toimii oma lavettiauto.

Kuljettajamme ovat nuoria ja hyvin työhönsä motivoituneita miehiä.

Toimialueenamme on Varsinais-Suomi.

Tavoitteenamme on olla toiminta-alueidemme halutuin puunkorjuu- ja metsänhoitopalveluita tuottava yhteistyökumppani, jonka asiakaslähtöisyys, joustavuus, työn tehokkuus ja sen laatu, takaavat pitkät ja kestävät asiakassuhteet

Asiakkaitamme